Patiënten-informatie

Nieuwe patiënten
Mondhygiënist Praktijk Groningen staat open voor nieuwe patiënten. U kunt zich inschrijven als nieuwe patiënt op de volgende manieren:
• Telefonisch;
• Persoonlijk aan de receptie;
• De website, door hier te klikken;

Na inschrijving kan er een afspraak gemaakt worden voor een intake gesprek.
Tijdens het intake gesprek kunt u uw wensen en bijzonderheden/klachten kenbaar maken. Het gesprek en de controle kan bestaan uit de volgende onderdelen;
Medische anamnese
U wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen betreffende u algehele gezondheid. De mondhygiënist bespreekt, indien nodig, deze lijst met u. Indien u medicijnen gebruikt neemt u dan de naam mee en vermeld dit op het formulier. Deze medische anamnese is een verplicht onderdeel van het patiëntendossier.
Een mondonderzoek
Bij de eerste afspraak voert de mondhygiënist een algemene controle uit en inventariseert hoe gezond uw gebit, tandvlees en kaakbot zijn
Hierna volgt een behandelvoorstel waarin de behandeling en financiële aspecten voor u op een rij worden gezet. De daadwerkelijke behandeling wordt alleen gestart zodra u akkoord gaat met het behandelplan.
Indien u over röntgenfoto’s van uw tandarts beschikt kunt u dit meenemen of laten mailen.
 
Privacyregeling en geheimhouding
Patiënten informatie wordt niet aan derden doorgestuurd of verteld zonder overleg met de mondhygiënist en met mede weten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing).

Tarieven
Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de behandeling door de mondhygiëniste geheel of gedeeltelijk als u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Voor alle kinderen tot 18 jaar worden de behandelingen volledig vergoedt vanuit de basisverzekering. Informeer altijd eerst bij uw zorgverzekering of uw behandeling bij de mondhygiëniste voor vergoeding in aanmerking komt.

Een indicatie van de te verwachten kosten hangt af van de aard van het probleem en de ernst van de staat van uw gebit. Dit zal tijdens het eerste consult met u worden besproken. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid. Wilt u weten welke tarieven er zijn, kijk dan op allesoverhetgebit.nl